Haberler

Ata Sistem Projesi Nedir?

ATA SİSTEM NEDİR?
 
Araştırırsanız göreceksiniz ki; Türkiye voleybolda ve basketbolda "yıldızlar (16 yaş) ve gençler (18 yaş)" kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmaktadır. Hatta 17 Eylül 2017‘de "23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası"nda finalde Brezilya’yı yenerek şampiyon olduk. 2013 ve 2014 Yılları‘nda basketbolda "Gençler Avrupa Şampiyonu" olduk. Hatta bu yıl Avrupa Şampiyonası‘nda çok şanssız bir oyunun ardından 2. olduk...
 
Artık tesisleşmenin mükemmel olduğu futbolda, ülkemizde hiç futbolcu yetişmez de; Almanya’da, zor şartlarda yaşayan 2 milyon gurbetçi çocuktan 500 civarında üst düzey futbolcu nasıl yetişir? Alman futbol milli takımının orta sahası 3 Türk futbolcuya emanet edilmiştir. Türkiye Futbol Milli Takımı‘nın tamamı Almanya alt yapısında yetişmiştir. Ülkemiz sporunda sistem olmadığı ve spor sadece yetenekli sporcularla yapıldığı için, ‘yıldız ve gençler‘de yendiğimiz rakip ülke sporcularına, yaşları büyüdüğünde yeniliyoruz...
 
Sporcularımıza çocukken kazandırılması gereken esneklik ve koordinasyon (jimnastik) kazandırılmadığı, her antrenmanda uygulanması gereken güç, kuvvet, çabukluk ve dayanıklılık (atletizm) antrenmanları yapılmadığı için, sporcularımızın temeli sağlam atılmadığı için ilerleyemiyoruz.
 
Sporda ülkemizde tesadüfler harici daimi başarı yakalanması imkansızdır. Çünkü takım sporları antrenörlerinin ‘jimnastik ve atletizm‘ bilgisi maalesef sıfırdır. Basketbol ve voleybol kulüplerimiz alt yapı çalışması yerine spor okulları adı altında sadece TİCARET yapmaktadırlar. Çalışmalar sadece bir saat sürmekte, bu bir saatte kaç öğrenciden para alınabileceğinin hesabı yapılmaktadır.
 
Ata Spor Kulübü‘nde basketbol ve voleybol çalışmaları için başvuran öğrenciler YARIM SAAT PROFESYONEL CİMNASTİK ve bir saat basketbol veya voleybol antrenmanı yapmaktadırlar. 4 yıllık bir geçmişi olan projemiz, 2 yıldır başarıdan başarıya koşmaktadır. Hem basketbol hem de voleybolda 2 – 3 yıl içinde Türkiye Şampiyonu olduğumuzda, tüm kulüpler projemizi uygulamak zorunda kaldıklarında projemiz asıl o zaman başarıya ulaşmış olacaktır.

En Son Haberler ve Duyurular

Kulübümüzle ilgili tüm önemli gelişmeleri Haber ve Duyurular sayfasından takip edebilirsiniz.


Tüm Haberleri Gör ➔

Öne Çıkan Haberler ve Duyurular