Haberler

Cimnastik Boy Kısalığına Neden Olur Mu?

Cimnastik denince önceleri sadece artistik cimnastik akla gelir ve seyredilirdi. Artistik cimnastik tamamen akrobatik hareketlerin yapıldığı bir spor branşıdır. Uzun boylu sporcuların yapması ve başarılı olması çok zordur. Bu yüzden antrenörler ailelerin fiziksel durumuna bakarak kısa boylu olacak çocukları seçmeye özen gösterirlerdi. Buna rağmen sporcu uzarsa başka bir spor dalına yönlendirilirdi. Bu durumu görenlerde cimnastiğin boy kısalığına neden olacağı düşüncesine kapıldılar.

Öyle ki doktor olmuş insanlar bile boy uzamasının tamamen genetik yapıyla ilgili olduğunu bilmelerine rağmen insanları yanlış yönlendirdiler. Oysa hiçbir spor 2-3 cm sapma haricinde boy uzatmaz veya boy kısaltmaz.

Beslenmenin de kas kalitesi haricinde boy uzamasıyla hiçbir ilgisi yoktur. Aksi takdirde Afrika’daki açlıktan ölen insanların yerlerde uzun boylarıyla yatmaları nasıl açıklanır. Tam tersi cimnastik aşırı esneklik gerektirdiğinden ve fazla esneklik çalışması yapıldığından, esnek olan kasın kemik üzerindeki baskısı az olacağından 2-3 cm uzamasını da destekler.

Artık cimnastikt branşlarından ritmik cimnastik tamamen uzun olan sporcular üzerine kurulmuş, bale sanatının spora dönüşmüş, estetik ve zarafetin sınırlarını zorlayan bir spordur. Erkeklerde de aerobik uzun olan sporcuların yaptığı bir spordur. Aslen cimnastik tüm sporların temelini oluşturan ana spor branşıdır.  

En Son Haberler ve Duyurular

Kulübümüzle ilgili tüm önemli gelişmeleri Haber ve Duyurular sayfasından takip edebilirsiniz.


Tüm Haberleri Gör ➔

Öne Çıkan Haberler ve Duyurular