Haberler

Cimnastik Nedir?

İnsanoğlu çocukluk çağına girer girmez, çevresiyle rekabet etmeye başlar. 
 
Dünyanın acımasızlığıyla tanışması ilk olarak çocukluk çağında olur. Rekabet edemeyen kişi toplum dışına itilir. İnsanoğlu hayatı boyunca alışkanlıklarının esiri olur. Alışkanlıkları ve korkuları tüm hayatı boyunca kişinin gölgesi olur. 
 
Cimnastik yapan çocuk kendini profesyonel bir sporcu olarak görür. Her türlü kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlılardan ve zamanı boşa harcamaktan korunur. Programlı ve disiplinli bir hayat kurar ve seçilen değil seçen, idare edilen değil kararları alan ve idare eden lider kişi olur. Cimnastik çocuğa fiziksel güç, kuvvet, koordinasyon, zorluklara direnme ve öz güven yanında, asıl rekabet ortamına ve gerçek hayata en kısa yoldan uyum sağlamasını sağlar. Rekabet etmeyi, kendini ifade etmesini ve korkularının üzerine gitmesini öğretir. Cimnastik sporu dışarıdan müthiş bir fiziksel gelişim sporu gibi görünmekle birlikte, asıl psikolojik gelişime ve eğitim hayatına en iyi şekilde hazırlanma yoludur. Jimnastik aynı zamanda adam gibi adam olmanın en garantili yoludur. Tüm bunlar çocuğunuzu doğru bir antrenöre teslim ederseniz olasıdır. Fakat çocuğunuzu; çocuğun nasıl meydana geldiğini bilmeyen, nasıl büyütüldüğünü hangi zor şartlarda yetiştiğini bilmeyen, çocuk psikolojisini anlamayan kişilere emanet ettiğinizde, faydası yerine, telafisi mümkün olmayan zararlar da görebilirler.
Bu nedenle 3 – 5 TL paranın 3 – 5 dakika yolun hesabı yapılmayıp, doğru kulübü araştırmalı ve bulmalıyız.    
 
Ata spor kulübüne düşünce bakımından 3 tip veli gurubu gelir.
1.  Gurup veli; Çocuğum üniversite çağına geldiğinde, arkadaş gurubuyla, alışkanlıklarıyla, disiplinli ve programlı bir yaşam sürmesiyle ilgili karışamam. Doğru arkadaş edinme , her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve programlı bir yaşam içinde olması için spor içinde olmalı ve en erken başlanan sporda jimnastik düşüncesiyle gelir.
2.       Gurup veli; Spor artık büyük bir meslek konumundadır. Başarılı sporcu olanlar iyi paralar kazanmaktadır. Benim çocuğum da başarılı sporcu olması için temelinin sağlam olması gerekir, düşüncesiyle bize gelir.
3.       Gurup veli de jimnastik seyri mükemmel, insan vücuduna ve ruhuna büyük etkileri olan bir spor. Bu sporu çocuğum yapsın dediğinde, çocuğunun fiziksel ve psikolojik olarak uygun olup olmadığını dürüstçe hemen söyleyen tek kulübüz.
 
Ata Spor Kulübün‘de cimnastik kursları ile her çocuk psikolojik ve ruhsal durumuna göre özel ilgi görür. Çocuklar yetenekleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri branşlara (artistik cimnastik, aerobik cimnastik, ritmik cimnastik) yönlendirilir. 
 
Cimnastik kursları Cumartesi ve Pazar günleri ile başlar. 
 
Erkek ve kızlarda 2,5 - 8 yaş aralarında başlanır.
 
Vacip YAVAN
Ataspor 2012

En Son Haberler ve Duyurular

Kulübümüzle ilgili tüm önemli gelişmeleri Haber ve Duyurular sayfasından takip edebilirsiniz.


Tüm Haberleri Gör ➔

Öne Çıkan Haberler ve Duyurular